“CENEVRE’DE VERDİĞİ SÖZLERİ UNUTTU”
TAK’a değerlendirmelerde bulunan Tatar, Hristodulidis’in BM Genel Sekreteri’nin huzurunda verdiği taahhütleri geri çektiğini belirterek, “Cenevre’de verdiği sözleri adaya döner dönmez unuttu. Şimdi basının karşısında strateji açıklıyor ama bu strateji, Kıbrıs Türk halkını haklarından mahrum bırakmayı hedefliyor” dedi.
“TEK HEDEFİ RUM EGEMENLİĞİ”
Cumhurbaşkanı Tatar, Rum liderin, müzakere sürecini çarpıtarak uluslararası kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını ifade ederek, “Hristodulidis’in hedefi, Kıbrıs Türk halkını Rum egemenliği altına almaktır. Bu bir çözüm arayışı değil, dayatma siyasetidir” şeklinde konuştu.
“MASADA BAŞKA, ADADA BAŞKA KONUŞUYOR”
Tatar, Hristodulidis’in masada uzlaşıdan bahsedip adaya döndüğünde Türk tarafına baskı kurmaya çalıştığını belirterek, bunun diplomasi değil “maskeli bir oyun” olduğunu söyledi. “Bu halk defalarca aynı senaryoyu izledi, artık bu oyunlara gelmeyeceğiz” dedi.
“ÇÖZÜM EGEMEN EŞİTLİKLE MÜMKÜNDÜR”
Tatar, Kıbrıs Türk halkının çözümden yana olduğunu ancak bunun, “egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü temelinde, iki devletli bir model” olması gerektiğini vurguladı. “Bu halk, Rum iradesine teslim olmayacak kadar güçlü ve dirayetlidir” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.