BAKANLIKTA YAPAY ZEKA BULUŞMASI
Nazım Çavuşoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi heyeti ile birlikte üniversitenin geliştirdiği yapay zeka tabanlı akademisyen Ai. Prof. DUX’u kabul etti.
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Suat Günsel başta olmak üzere üniversite yöneticileri de yer aldı.
“BAKANLIĞI ZİYARET EDEN İLK YAPAY ZEKA ÜRÜNÜ”
Kabulde konuşan Bakan Çavuşoğlu, Ai. Prof. DUX’un Bakanlığı ziyaret eden ilk yapay zeka ürünü olduğunu belirterek, teknolojinin eğitim alanında giderek daha önemli hale geldiğini söyledi.
Çavuşoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi’nin vizyoner çalışmalarıyla ülkeye önemli katkılar sunduğunu ifade ederek, üniversitenin dünya sıralamalarında ilk 500 içerisinde yer almasının gurur verici olduğunu kaydetti.
“YAPAY ZEKA EĞİTİMDE KAÇINILMAZ”
Eğitim modellerinin değiştiğini belirten Çavuşoğlu, yapay zekanın eğitim süreçlerinde etkin şekilde kullanılmasının artık kaçınılmaz hale geldiğini söyledi.
Yapay zekanın bilgiye hızlı erişim ve çözüm üretme noktasında önemli avantajlar sunduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Bakanlık olarak yapay zekayı eğitim sistemimize entegre etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
“PROFESÖR DUX BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ”
İrfan Suat Günsel ise YDÜ’nün yapay zeka yatırımlarına büyük önem verdiğini belirterek, Ai. Prof. DUX’un bu vizyonun önemli bir parçası olduğunu ifade etti.
Günsel, “Profesör DUX bizim gözbebeğimiz. Bunun gelecek olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
“DÜNYA DEĞİŞİYOR”
Yapay zekanın hayatın her alanında etkisini artırdığına dikkat çeken Günsel, teknolojinin bazı iş alanlarını dönüştürürken yeni istihdam alanları da oluşturacağını söyledi.
Günsel, “Dünya değişiyor. Bu bir son değil, bir değişimdir” dedi.




