Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekillerinin eleştirilerine yanıt vererek, ülkedeki ekonomik sorunların ve kamu maliyesindeki dengesizliklerin uzun yıllardır devam ettiğini söyledi.
“SORUNLARI TESPİT ETMEK KADAR ÇÖZMEK DE ÖNEMLİ”
CTP Milletvekili Erkut Şahali’nin konuşmasına yanıt veren Çavuşoğlu, muhalefetin sorunları tespit etme noktasında yaptığı bazı değerlendirmelere katıldığını ancak çözüm üretme konusunda geçmişte yeterli irade gösterilmediğini savundu.
Çavuşoğlu, hayat pahalılığı, maaş artışları ve kamu maliyesiyle ilgili tartışmaların uzun süredir devam ettiğini belirterek, ülkede gelir-gider dengesizliğinin önemli bir sorun olduğunu ifade etti.
“DEVLETİN GELİRLERİYLE HARCAMALARI ARASINDA DENGESİZLİK VAR”
Ülkede yüksek maaş alan kesimlerin bulunduğunu ancak buna karşılık kamu altyapısında ciddi eksiklikler yaşandığını söyleyen Çavuşoğlu, eğitimden sağlığa, yollardan kamu binalarına kadar birçok alanda yatırım ihtiyacı bulunduğunu kaydetti.
Çavuşoğlu, devletin yalnızca maaş ödeyen değil, aynı zamanda hizmet üreten bir yapıya dönüşmesi gerektiğini vurguladı.
“KAYIT DIŞI EKONOMİYLE MÜCADELE EDİLMELİ”
Ekonomik yapının güçlendirilmesi için kayıt dışı ekonomiyle mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, vergi tabanının genişletilmesinin ve devlet gelirlerinin artırılmasının önemine dikkat çekti.
Toplumun tüm kesimlerinin fedakârlık yapması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, ülkenin kendi kaynaklarıyla daha güçlü bir ekonomik yapıya kavuşması gerektiğini söyledi.
ÖĞRETMEN ATAMALARI TARTIŞMASINA YANIT
Konuşmasında öğretmen atamalarıyla ilgili eleştirilere de değinen Çavuşoğlu, ortaöğretimde Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından yapılan sınav sıralamasına göre öğretmen alımlarının gerçekleştirildiğini ifade etti.
İlköğretimde geçmiş yıllardan kalan uygulamalar nedeniyle çeşitli sorunlar yaşandığını belirten Çavuşoğlu, öğretmen atamalarında daha adil ve sürdürülebilir bir sistem oluşturulması için çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.
“ATATÜRK ÖĞRETMEN AKADEMİSİ KONUSUNDA KARARLIYIZ”
Atatürk Öğretmen Akademisi ile ilgili tartışmalara da değinen Çavuşoğlu, eğitim sisteminde rekabeti artıracak yeni düzenlemelerin hayata geçirildiğini söyledi.
Geçmiş dönemlere göre daha fazla öğrenci kabul edildiğini belirten Çavuşoğlu, mevcut yapının ihtiyaçlara cevap verecek şekilde dönüştürülmesi konusunda kararlı olduklarını ifade etti.
“DOĞRULARI YAPMANIN BİR BEDELİ VAR”
Konuşmasının sonunda tüm siyasi partilerin ülkenin ihtiyaçlarını bildiğini ifade eden Çavuşoğlu, önemli olanın doğru adımları atabilmek ve bunun siyasi bedelini göze almak olduğunu söyledi.
Çavuşoğlu, “Bu ülkenin ihtiyacının ne olduğunu herkes biliyor. Önemli olan bedelini ödeyip doğruları yapmak ve biz bu bedelin önemli bir kısmını ödeyerek yolumuza devam ediyoruz” dedi.





