Çanakkale’de Orman Yangınlarıyla Mücadele 2. Gününde Sürüyor

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi Yiğitler köyü kırsalında dün başlayan ve ormanlık alana sıçrayan yangın ile merkeze bağlı Sarıcaeli köyünde tarım arazisinde başlayıp ormana yayılan yangınlara müdahale ikinci gününde de devam ediyor.

Bayramiç’te dün öğle saatlerinde tarım arazisinde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek Saçaklı, Ahmetçeli, Doğanca, Zeytinli ve Pıtırelli köyleri için tahliye kararı alınmasına neden oldu. Kara ekipleri gece boyunca çalışmalarını sürdürürken, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte uçak ve helikopterler de söndürme çalışmalarına destek verdi.

Türkiye, NATO ve Avrupa Birliği üyesi bir ülkeye savaş gemisi ihracatı gerçekleştirdi
Türkiye, NATO ve Avrupa Birliği üyesi bir ülkeye savaş gemisi ihracatı gerçekleştirdi
İçeriği Görüntüle

Merkeze bağlı Sarıcaeli köyünde dün çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangın ise akşam saatlerinde büyük oranda kontrol altına alındı. Buradaki hava araçları, Bayramiç’teki yangın bölgesine yönlendirildi.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, arazözler ve iş makineleriyle yangın sahalarında çalışmalarını sürdürüyor. Sarıcaeli’ndeki yangınla ilgili olarak gözaltına alınan 4 şüphelinin işlemleri devam ediyor.