Haspolat’ta meydana gelen “sirkat ve sahtekarlıkla para temini” suçları kapsamında tutuklanan Celalettin Çetin mahkemeye çıkarıldı. Polis memuru Fırat İşler, mahkemede olguları aktardı.

29 BİN TL’LİK TABLETİ ÇALDI

Polis, 18 Mart 2026 tarihinde Haspolat’ta meydana gelen olayda, zanlının birlikte kaldığı S.K.’ye ait toplam değeri 29 bin TL olan Pad 6s Pro marka Xiaomi tableti çaldığını belirtti.

Zanlının, çaldığı tableti gizleyerek kendi malıymış gibi gösterdiği ifade edildi.

Taşkınköy’de bıçaklı kavga: 1 kişi ağır yaralı, zanlı aranıyor
Taşkınköy’de bıçaklı kavga: 1 kişi ağır yaralı, zanlı aranıyor
İçeriği Görüntüle

KENDİSİNİN DİYEREK 7 BİN 500 TL’YE SATTI

Polis, zanlının çaldığı tableti kendisine ait olduğunu söyleyerek 7 bin 500 TL karşılığında sattığını ve bu şekilde sahtekarlıkla para temin ettiğini açıkladı.

Olayın ortaya çıkmasının ardından zanlı hakkında soruşturma başlatıldı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Polis, zanlının 19 Mart 2026 tarihinde derdest emri gereği tutuklandığını ve verdiği gönüllü ifadede suçunu itiraf ettiğini söyledi.

KAÇMA ŞÜPHESİ: TUTUKLU YARGI

Soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, zanlının ülkede turist statüsünde bulunduğunu ve KKTC ile herhangi bir bağı olmadığını vurguladı.

Serbest kalması halinde ülkeyi yasal olmayan yollardan terk etme ihtimali bulunduğunu belirten polis, tutuklu yargı talep etti.

MAHKEMEDEN CEZAEVİ KARARI

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, zanlının 20 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.