BM’NİN YENİ KIBRIS ÖZEL TEMSİLCİSİ DİAGNE, ERHÜRMAN VE HRİSTODULİDİS’LE GÖRÜŞECEK
Görüşmelerin önümüzdeki hafta çarşamba veya perşembe günü yapılması bekleniyor
BM Genel Sekreteri’nin yeni Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Barış Gücü Misyon Şefi Khassim Diagne, önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ile ilk resmi temaslarını gerçekleştirecek.
Güney basınında yer alan haberlere göre, Haravgi gazetesi, Diagne’nin görüşmelerini çarşamba veya perşembe günü yapmasının beklendiğini yazdı.
“BARIŞ VE İSTİKRAR İÇİN TÜM TARAFLARLA ÇALIŞMAYA HAZIRIM”
Adaya geçtiğimiz hafta gelen Diagne’nin, göreve başlarken yaptığı ilk açıklamada “barış ve istikrarı ilerletmek için tüm taraflarla yakın iş birliği içinde olmayı dört gözle beklediğini” söylediği anımsatıldı.
BM kaynakları, yeni temsilcinin göreve hızlı bir başlangıç yapmayı ve taraflar arasında güven artırıcı temasları yeniden canlandırmayı hedeflediğini belirtiyor.




