Dev-İş: Ektam için Uzlaştırma Kurulu 12 Şubat’ta toplanıyor
Dev-İş: Ektam için Uzlaştırma Kurulu 12 Şubat’ta toplanıyor
İçeriği Görüntüle

BİYOLOGLAR DERNEĞİ’NDEN TURİST REHBERİ ADAYLARINA EĞİTİM

Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 37. Dönem Turist Rehberi Yetiştirme Kursu kapsamında, Kıbrıs Türk Biyologlar Derneği Başkanı Mustafa Kofalı, rehber adaylarına “Kıbrıs ve Biyoloji” başlıklı eğitim verdi.

Yoğun ilgi gören programda Kıbrıs’ın jeolojik oluşum süreci ve tarihsel geçmişi ele alınırken, biyolojinin temel kavramları, tür ve biyoçeşitlilik tanımları, endemik türler ile Kıbrıs’a özgü örnekler kapsamlı şekilde aktarıldı.

ENDEMİK TÜRLER VE BİYOÇEŞİTLİLİK VURGUSU

Görsellerle zenginleştirilen sunumda, adanın zengin biyoçeşitliliğine dikkat çekildi. Katılımcılar, özellikle Kıbrıs’a özgü endemik türler konusunda detaylı bilgi alma fırsatı buldu.

Eğitim sonunda Biyologlar Derneği tarafından yapılan açıklamada, 37. Dönem turist rehberi adaylarına gösterdikleri ilgi ve katkılar için teşekkür edildi.

Dernek; iklim değişikliği, çevre, halk sağlığı, biyoçeşitlilik ve vektörlerle mücadele başta olmak üzere birçok alanda uzman kadrosuyla eğitim faaliyetlerini sürdürdüğünü ve toplumsal farkındalık oluşturmaya devam edeceğini belirtti.