BAÜ KIBRIS HEYETİ KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ’NDE

“Kıbrıs’ta Türklerin Varoluş Mücadelesi” semineri yoğun katılımla gerçekleşti

Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi heyeti, Kırıkkale Üniversitesi’ni ziyaret ederek hem kurumsal temaslarda bulundu hem de “Kıbrıs’ta Türklerin Varoluş Mücadelesi” başlıklı bir seminer düzenledi. Ziyaret kapsamında iki üniversite arasındaki akademik iş birliği alanları masaya yatırıldı.

Bakan Çavuş’tan Ramazan Mesajı
Bakan Çavuş’tan Ramazan Mesajı
İçeriği Görüntüle

Bau Kibris Heyeti Kirikkale Universitesinde Kibrista Turklerin Varolus Mucadelesi Semineri4

Heyette; Osmanlar Vakfı Başkan Vekili ve BAÜ Kıbrıs Mütevelli Heyeti Üyesi Mert Osmanlar, Rektör Prof. Dr. Mehmet Toycan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Erkurt, Genel Sekreter Mustafa Toycan ve Genel Sekreter Yardımcısı Umut Tekgüç yer aldı.

Bau Kibris Heyeti Kirikkale Universitesinde Kibrista Turklerin Varolus Mucadelesi Semineri


ORTAK PROJELER VE ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ GÜNDEMDE

Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü’ne gerçekleştirilen makam ziyaretinde ve Senato üyeleriyle yapılan görüşmelerde; ortak araştırma projeleri, akademik iş birlikleri ve öğrenci değişim programları ele alındı. Yapılan değerlendirmelerde iki kurum arasındaki iş birliğinin somut projelerle daha ileri taşınması konusunda mutabakata varıldığı bildirildi.


KIBRIS’TA VAROLUŞ MÜCADELESİ ANLATILDI

Kırıkkale Üniversitesi Mavi Salon’da gerçekleştirilen seminer, akademik ve idari personel ile öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Seminerde konuşan Mert Osmanlar, Kıbrıs Türk halkının tarihsel varoluş mücadelesini kronolojik bir çerçevede değerlendirdi. Sunumda; Osmanlı dönemi, İngiliz sömürge süreci, EOKA terörü, 1963 Kanlı Noel olayları, Erenköy Direnişi ve 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı gibi kritik dönemeçler ele alındı.

Bau Kibris Heyeti Kirikkale Universitesinde Kibrista Turklerin Varolus Mucadelesi Semineri1

Ayrıca Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT)’nın kuruluş süreci ve direnişteki rolüne dikkat çekilirken, Kırıkkale Silah Fabrikası ile TMT arasındaki tarihsel bağa da vurgu yapıldı.

Gerçekleştirilen ziyaretin, iki üniversite arasındaki akademik ve kurumsal ilişkileri daha da güçlendirmesi bekleniyor.