Başpınar’da meydana gelen “İzinsiz Ateş Yakmak ve İhmalkâr Eylemde Bulunma” meselesiyle ilgili tutuklanan S.N.B., Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede şahadet veren polis memuru Medine Sağır, olayın 12 Eylül 2026 tarihinde saat 11.40 sıralarında meydana geldiğini belirterek soruşturmaya ilişkin bulguları aktardı.
ATEŞ RÜZGÂRIN ETKİSİYLE DERE YATAĞINA YAYILDI
Polis, zanlının Başpınar Mahallesi’ndeki evinin bahçesinde yığın halinde bulunan kuru otları gerekli izin ve güvenlik tedbirlerini almadan yaktığını söyledi.
Sağır, ateşin kontrolden çıkarak rüzgârın etkisiyle mahallenin kuzeyindeki dere yatağına yayıldığını mahkemeye aktardı.
Yangında yaklaşık 25 dönümlük alandaki kuru otlar, kamışlar ve zeytin ağaçları yanarak zarar gördü.
ÇOK SAYIDA EKİP YANGINA MÜDAHALE ETTİ
Yangına Polis İtfaiye, Sivil Savunma, Orman Dairesi ve Değirmenlik Akıncılar Belediyesi ekiplerinin yanı sıra askeri personel ile bölge halkının müdahale ettiği belirtildi.
Yangının söndürüldüğünü ve herhangi bir can kaybı yaşanmadığını kaydeden polis, zanlının suçüstü tutuklandığını ve ifade verdiğini söyledi.
3 GÜN POLİSTE TUTUKLU KALACAK
Polis, zanlının verdiği ifadenin teyit ve tekzip edilmesi gerektiğini belirterek tutukluluk talebinde bulundu.
Yargıç Nuray Nejdet, mahkemeye aktarılan şahadeti değerlendirerek S.N.B.’nin soruşturma maksatlı 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.





