Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi toplanıyor: Tahliye tatbikatı yapılacak
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi Toplantısı, GSM operatörleriyle “Acil Durum Uyarı Sistemlerinin Oluşturulmasına Yönelik İşbirliği Protokolü” imza töreni ve kapsamlı tahliye tatbikatı, 16 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek.
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Metehan Eğitim ve Tatbikat Alanı’nda saat 10.00 ile 12.00 arasında yapılacak programda, afet ve acil durumlara yönelik hazırlık kapasitesi test edilecek.
ACİL DURUM UYARI SİSTEMİ İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANACAK
Program kapsamında, ülkede faaliyet gösteren GSM şirketleri ile “Acil Durum Uyarı Sistemlerinin Oluşturulmasına Yönelik İşbirliği Protokolü” imzalanacak.
Çalışmalarla, olası afet ve acil durumlarda kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi, müdahale kapasitesinin artırılması ve toplumun afetlere hazırlık seviyesinin yükseltilmesi hedefleniyor.
ASKERİ GERİLİM SENARYOSU UYGULANACAK
Tatbikatta, Doğu Akdeniz’de meydana gelen askeri gerilim ve hava sahası güvenliğine yönelik tehditler nedeniyle ülke güvenliğini etkileyebilecek olağanüstü bir durum senaryosu uygulanacak.
Bu kapsamda ilgili kurumların müdahale, koordinasyon ve haberleşme kabiliyetleri uygulamalı olarak test edilecek.
Tatbikat süresince tahliye süreçlerindeki koordinasyon, acil durum uyarı sistemlerinin etkinliği ve kriz anlarındaki hazırlık seviyeleri de değerlendirilecek.
BASIN MENSUPLARINA DAVET
Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, kamuoyunun doğru ve etkin şekilde bilgilendirilmesi amacıyla basın mensuplarının programa katılarak görüntü alması ve haber çalışması yapmasının önem taşıdığı belirtilerek, tüm basın kuruluşlarının temsilcileri programa davet edildi.




