BAĞIMSIZLIK YOLU 11. YILINI DAYANIŞMAYLA KUTLADI
Bağımsızlık Yolu, örgütlü mücadelenin temellerinin atılışının 11. yıl dönümü dolayısıyla dayanışma yemeği düzenledi. Etkinlikte Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu bir konuşma yaptı.
Rahvancıoğlu konuşmasında, 2005–2009 döneminde Baraka Kültür Merkezi’nin devrimci siyaset açısından önemli bir rol oynadığını, o dönemden kalan “Barakacı” tanımlamasının hâlâ kendileri için kullanıldığını belirterek,
“Bize Barakacı diyorlar. Evet, bu ismi gururla taşıyoruz. Çünkü bu ad, 2005–2009 talanına direnenlerin adıdır ve bu direniş bizim için gurur vericidir” dedi.
“BU MÜCADELENİN ORTASI YOK”
Bağımsızlık Yolu’nun 2014–2019 döneminde partileşme hedefiyle kurulduğunu hatırlatan Rahvancıoğlu, 11. kuruluş yılı vesilesiyle bir araya geldiklerini söyledi.
Rahvancıoğlu, “Kutuplaşmayalım, kucaklaşalım” söylemlerine karşı çıkarak,
“Ya işçilerden, emekçilerden, hayatı üretenlerden ve ezilenlerden yanasınız ya da patronlardan, faşistlerden ve sömürücülerden yanasınız. Bunun ortası yoktur” ifadelerini kullandı.
Toplumda görülen her türlü karakterin devrimciler arasında da olabileceğini ancak satılmışlık, işbirlikçilik, baskı ve şantaj karşısında geri adım atmanın devrimci mücadelede yeri olmadığını vurguladı.
“UMUT BURADADIR”
Katılımcılara dayanışma çağrısı yapan Rahvancıoğlu,
“Gelmekte olan süreci göğüsleyecek umut vardır. O umut buradadır ve buradan inşa edilecektir” dedi.
KİTAP, ÇEKİLİŞ VE MÜZİK
Gecede yerli yazar ve sanatçıların kitapları, çocuk kitapları, el emeği ürünler ve çeşitli hediyelerin yer aldığı çekilişler düzenlendi. Dayanışma yemeğine, Baraka Kültür Merkezi müzik grubu Sol Anahtarı da şarkılarıyla eşlik etti.




