Bir buçuk ay arayla iki can kaybı: Yetkililer neyi bekliyor?
Vatandaşlar, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla yolun yetersiz aydınlatması ve yayalar için güvenli bir geçiş alanının olmamasına tepki gösterdi. Bir buçuk ay içinde aynı noktada ikinci ölümün yaşanması, yetkililerin neden herhangi bir önlem almadığı sorusunu gündeme getirdi.
AYNI YOLDA İKİNCİ ÖLÜM!
Aralık ayında Hüseyin Ulu ölmüştü, dün de Ahmet Can Kepenek…
22 Aralık 2024 tarihinde, Gönyeli-Alayköy yolu üzerinde İrmar Süpermarket önünde meydana gelen kazada, yolun kuzeyinden güneyine geçmeye çalışan 46 yaşındaki Hüseyin Ulu, VM 901 plakalı araç sürücüsü Kemal Düzgün’ün çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetmişti.
Kazanın ardından bölgede herhangi bir önlem alınmadı. Sadece 45 gün sonra, dün akşam aynı noktada yine bir yaya can verdi.
Bugün gece saatlerinde, 22 yaşındaki Tahsin Yamaner, YM 003 plakalı aracıyla Gönyeli’de faaliyet gösteren Onan Ltd önüne geldiği sırada, yolun kuzey kısmından güney kısmına yaya olarak geçmeye çalışan Ahmet Can Kepenek’e çarptı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan Kepenek, olay yerinde yaşamını yitirdi.
SÜRÜCÜ KAZADAN SONRA KAÇTI!
Polis saatler sonra Lefke’de yakaladı
Kazanın ardından sürücü Tahsin Yamaner, durmayarak olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri, yaptıkları incelemeler sonucunda saat 05.00 sıralarında Lefke’de YM 003 plakalı aracı ve sürücüyü tespit ederek tutukladı.
Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve kazanın tüm yönleriyle incelendiğini açıkladı.
VATANDAŞLAR YETKİLİLERE SESLENDİ
“Daha kaç can kaybedilmeli?”
Sosyal medyada kazanın duyurulmasının ardından vatandaşlar, bölgedeki güvenlik eksikliğine ve yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdi. Yapılan yorumlarda şu noktalara dikkat çekildi:
- Yolun karanlık olması nedeniyle yayaların fark edilmesi zorlaşıyor.
- Hız sınırlarının yetersiz denetlenmesi sürücülerin hız yapmasına neden oluyor.
- Yaya geçidi veya üst geçit olmaması yayaların can güvenliğini tehlikeye atıyor.
- Kazaların ardından önlem alınmaması benzer ölümlerin yaşanmasına sebep oluyor.