ATAOĞLU, FOTOĞRAFÇILAR BİRLİĞİ YÖNETİMİNİ KABUL ETTİ

Kıbrıs Türk Profesyonel Fotoğrafçılar Birliği (KTPFB) Başkanı Özfer Özatay ve Yönetim Kurulu, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'nu ziyaret etti.

Birlikten yapılan açıklamaya göre görüşmede, müzeler ve ören yerlerinde gerçekleştirilen profesyonel fotoğraf çekimlerine ilişkin yeni düzenlemeler ele alındı.

SADECE BİRLİK ÜYELERİNE İZİN VERİLECEK

Taraflar, müzeler ve ören yerlerinde yapılacak profesyonel çekimler için ön izin alınması ve yalnızca KTPFB'ye üye profesyonel fotoğrafçılara çekim izni verilmesi konusunda görüş birliğine vardı.

Çalışmaların tamamlanması ve yetkili liste hazırlanmasının ardından uygulamanın yürürlüğe gireceği belirtildi.

KAYITSIZ ÇEKİMLER ENGELLENECEK

Yeni uygulama kapsamında ören yerlerinde düğün çekimleri dışında gerçekleştirilecek nişan, mezuniyet, YouTube ve benzeri profesyonel çekimler denetim altına alınacak.

Küçük Kaymaklı'da Bozkır Sokak yarın trafiğe kapatılacak
Küçük Kaymaklı'da Bozkır Sokak yarın trafiğe kapatılacak
İçeriği Görüntüle

Ayrıca, Birliğe üye olmayan ve kayıtsız faaliyet gösteren kişilerin bu alanlarda profesyonel çekim yapmasına izin verilmeyeceği ifade edildi.