Gemikonağı, Esentepe ve Girne’de peş peşe trafik kazaları
Gemikonağı, Esentepe ve Girne’de peş peşe trafik kazaları
İçeriği Görüntüle

Bakan Arıklı, yayımladığı anma mesajında şu ifadelere yer verdi:

“6 Şubat’ta yaşadığımız büyük felaketin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen, acımız ilk günkü tazeliğini korumaktadır. Adıyaman’da İsias Otel’in yıkılması sonucu hayatlarını kaybeden, başarılarıyla bizleri gururlandıran Şampiyon Meleklerimizi asla unutmayacağız.

Şampiyon Meleklerimizin azmi, disiplini ve tertemiz hayalleri daima hafızalarımızda ve gönüllerimizde yaşayacaktır.

İsias davası, yalnızca bir yargı süreci değil; adaletin tecellisi, sorumluların hesap vermesi ve benzer acıların bir daha yaşanmaması adına verilen ortak bir vicdan mücadelesidir. Bu davanın sonuna kadar takipçisi olunması, kaybettiğimiz evlatlarımıza karşı en temel sorumluluğumuzdur.

Bu vesileyle, Şampiyon Meleklerimize ve 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun.”

Bakan Arıklı, mesajında ayrıca, güvenli yapılaşma, denetim ve sorumluluk bilincinin hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, İsias davasının emsal teşkil etmesinin benzer felaketlerin önlenmesi açısından büyük önem taşıdığını da vurguladı.