Akpınar, yazılı açıklamasında, Cumhuriyet Meclisi’nin bugüne kadar tüm denetim günlerinde hükümet ve muhalefet milletvekillerinin iş birliğiyle çalıştığını hatırlatarak, “İlk kez bugün CTP, ‘nisap sağlanamadı’ bahanesiyle oturuma katılmayarak sözde bir kriz yaratmaya çalışmıştır. Bu, demokrasiyi değil, demokrasiyi rehin alma girişimidir” ifadelerini kullandı.

DP Genel Sekreteri, CTP’nin Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını “zafer gibi göstermeye çalıştığını” ve Meclis’i çalıştırmama, kamuoyunu yanıltma çabası içine girdiğini belirtti.

“Bugün hükümet kanadındaki bazı milletvekilleri yurt dışında resmi temaslardayken, CTP’li milletvekilleri denetim gününde görev yerlerinde bulunmayarak Meclis’in açılmasını engellemiştir. Buna rağmen ‘hükümet Meclis’i açamıyor’ demek, ahlaki ve siyasi sorumlulukla bağdaşmaz” dedi.

Akpınar, Demokrat Parti’nin her zaman halkın iradesinden, Meclis’in işleyişinden ve ülkenin yönetiminden yana tavır sergilediğini vurguladı.

Memur-Sen: “Fahiş zamlar sürerken enflasyon nasıl düşüyor?”
Memur-Sen: “Fahiş zamlar sürerken enflasyon nasıl düşüyor?”
İçeriği Görüntüle

Akpınar, “CTP ise her zamanki gibi krizden medet ummakta, halkın değil kendi koltuk kaygısının siyasetini yapmaktadır. KKTC’nin geleceği, bu tür ucuz siyasi oyunlara alet edilmemelidir. Ortak akılla, uzlaşıyla ve demokratik olgunlukla hareket edilmelidir” ifadelerini kullandı.