Ahmet Savaşan: Başbakan Üstel Güzelyurt Hastanesi inşaatını yakından takip ediyor
UBP Genel Sekreter Vekili Dr. Ahmet Savaşan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yeni Güzelyurt Devlet Hastanesi’nin 15 Kasım 2025’te hizmete gireceğini duyurdu.
Savaşan, UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel ile birlikte inşaat alanında incelemelerde bulunduklarını belirterek, projenin Başbakan tarafından yakından takip edildiğini vurguladı.
Sağlıkta dönüşüm hamlesi
Ahmet Savaşan, açıklamasında hükümetin sağlık alanında yeni hastane projeleri, sağlık merkezleri ve laboratuvar yatırımları ile önemli bir dönüşüm başlattığını ifade etti.
Yeni hastane projeleri
-
Girne Devlet Hastanesi: 116 yataklı yeni hastane tamamlandı, kısa süre içinde hasta kabulüne başlanacak.
-
Güzelyurt Devlet Hastanesi: 4. etap çalışmaları sona yaklaştı, 15 Kasım 2025’te açılacak.
-
Karpaz Bölge Hastanesi (Pamuklu): Projesi tamamlandı, eylül ayında temel atılacak.
-
Yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi: 320 yataklı ilk etabın temeli atıldı, 2 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.
-
Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Renovasyonu: Mevcut bina ve birimlerde köklü değişiklik için projelendirme devam ediyor.
Yeni sağlık merkezleri
-
Lapta Sağlık Merkezi: Yenilendi, hasta kabulüne başladı.
-
Değirmenlik Sağlık Merkezi: Yeniden yapıldı, hasta kabulüne başladı.
-
Maraş Sağlık Merkezi: Yeni yapıldı, hasta kabulüne başladı.
-
Dikmen Sağlık Merkezi: Projesi hazır, 2025 yılı içinde yapımına başlanacak.
Devlet Laboratuvarı
-
2016’da yanan laboratuvarın 2 bin 200 m²’lik yeni binası tamamlanma aşamasına geldi.
-
Uluslararası akreditasyon süreci devam ediyor, 2025 yılı içinde hizmete girmesi hedefleniyor.




