BABUTSA FESTİVALİ’NDE FİNAL GECESİ: MUSTAFA CECELİ SAHNE ALACAK
Geçitkale-Serdarlı Belediyesi tarafından düzenlenen 7’nci Babutsa Kültür ve Sanat Festivali, bu gece gerçekleştirilecek etkinliklerle sona erecek. Festivalin finalinde sevilen sanatçı Mustafa Ceceli sahne alacak.
Serdarlı 14 Ağustos Stadyumu’nda gerçekleştirilecek final gecesi saat 20.00’de DJ Yusuf Coşkuner performansıyla başlayacak. Saat 21.30’da ise Mustafa Ceceli sahneye çıkarak sevilen şarkılarını seslendirecek.
FİNALDE HAVAİ FİŞEK VE TOMBALA DA VAR
Mustafa Ceceli konserinin ardından festival programı havai fişek gösterisi ve tombala çekilişiyle tamamlanacak.
Festivalin ikinci gecesinde ise Çınarlıyı Sevenler Derneği Halk Dansları Topluluğu gösteri sundu. Zehra Kulle ile Zumba Kids’in ardından SER-SAD Türk Müziği Korosu sahne aldı.
Ateş Dansı ekibinin gösterisinin de yer aldığı gecenin finalinde Grup S.O.S ve Muhittin Yangın konser verdi. Program tombala çekilişiyle sona erdi.
KASIM: “KÜLTÜREL MİRASIN GELECEK NESİLLERE AKTARILMASI ÖNEMLİ”
Geçitkale-Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım, festivale katkı sağlayan halk dansları ekipleri ile SER-SAD Türk Müziği Korosu’na plaket takdim etti.
Halk dansları ve geleneksel müziğin kültürel değerlerin yaşatılmasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kasım, festival aracılığıyla geçmişten bugüne taşınan kültürel mirasın yeniden hatırlandığını ifade etti.
Kasım, kültür ve sanatın toplumları bir arada tutan önemli değerler arasında bulunduğunu belirterek, bu değerlerin gelecek nesillere aktarılmasına yönelik etkinliklere destek vermeyi sürdüreceklerini kaydetti.




