GEÇİŞ NOKTASINDA KİMLİK İDDİASI

Beş Rum, 19 Temmuz’da aynı araçla kuzeye geçmişti. Ancak polis ve savcılık, geçiş noktasında inceleme için yalnızca dört kimlik kartı verildiğini iddia etti. Rumlar ise bu iddiayı reddediyor.

Sanıklardan biri “yasa dışı yollardan giriş” yapmakla suçlanırken, diğer dört kişi ise yardım ve yataklık suçlamalarıyla yargılanıyor.

Amcaoğlu: "Dut Deresi Kanal Projemizde çalışmalar hızla devam ediyor"
Amcaoğlu: "Dut Deresi Kanal Projemizde çalışmalar hızla devam ediyor"
İçeriği Görüntüle

“CAM FİLMİ NEDENİYLE GÖRÜLMESİ İMKANSIZDI”

Geçtiğimiz haftaki duruşmada polis memuru Timuçin Apaydın, araçta kaç kişi bulunduğunun tespit edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, “Camlar filmli olduğu için görevli polislerin içeriyi görmesi imkansızdı” ifadelerini kullandı.

Savcılık bu nedenle, hâkimler, avukatlar ve sanıkların da katılımıyla sınır kapısında inceleme yapılmasını istedi.

SAVUNMADAN İTİRAZ

Savunma tarafı ilk etapta talebi değerlendirmek için süre istedi, ancak kısa bir aranın ardından inceleme talebine itiraz etti.

Dava, ileri bir tarihe ertelendi.

KAYNAK: https://cyprus-mail.com/2025/08/27/prosecution-asks-for-site-inspection-of-crossing-point-in-greek-cypriots-case