2’NCİ İNCE AV MEVSİMİNDE 7 KİŞİYE YASAL İŞLEM

Polis ve Av Korucuları tarafından 7 Eylül 2025 tarihinde ülke genelinde yapılan rutin kontrollerde, 7 kişi hakkında avcılıkla ilgili kurallara uymadıkları gerekçesiyle yasal işlem başlatıldı.

AKDENİZ VE KALKANLI’DA KURALLARA AYKIRI AVCILIK

Akdeniz’de K.Ö. (E-54) ve Ü.A. (E-63), Koruçam Göleti’ne 200 metre mesafede avlandıkları için suçüstü yakalandı. Kalkanlı’da ise E.T. (E-68), Kalkanlı Göleti’ne 50 metre mesafede ve adına kayıtlı olmayan bir av tüfeğiyle avlanırken tespit edildi. Soruşturma kapsamında E.T.’nin oğlu K.T. (E-40), tüfeğini muhafaza etmediği için sorumlu tutuldu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 26 Aralık Cuma günü toplanacak
Asgari Ücret Tespit Komisyonu 26 Aralık Cuma günü toplanacak
İçeriği Görüntüle

RUHSATSIZ VE KAPALI BÖLGEDE AVCILIK

Esentepe’de S.E. (E-56), avlanma ruhsatı olmadan avlandığı için işlem gördü. Mersinlik’te M.K. (E-69), ava kapalı bölgede avlanırken yakalandı. Çayırova-Bafra köyleri arasında Valya Bölgesi’nde ise S.S. (E-59), güneş doğmadan avlandığı için tespit edildi.

7 KİŞİYE YASAL İŞLEM

Toplam 7 kişi hakkında yasal işlem başlatılırken, polis soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.