Ergün Yahat
Mormenekşe’de geleneksel hale gelen Enginar Festivali’nin 14’üncüsü, Başbakan Ünal Üstel’in katılımıyla düzenlenen törenle başladı.
YOĞUN KATILIMLA AÇILDI
Açılış törenine bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve bazı siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra Gazimağusa UBP İlçe Başkanı Nahit Öncü de katıldı. Festival alanında renkli görüntüler oluştu.
İKİ GÜN BOYUNCA DOLU DOLU PROGRAM
25-26 Nisan tarihleri arasında “eko gün” temasıyla gerçekleştirilen festivalde; sergiler, konserler, spor turnuvaları, dans gösterileri ve yemek yarışmaları gibi birçok etkinlik yer alacak.
YEREL ÜRETİCİLER DE YERİNİ ALDI
Etkinlik alanında kurulan stantlarda yiyecek-içecek ürünleri ile yerel üreticilerin hazırladığı ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Organizasyon yetkilileri, festivalin bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.
BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK
Festival süresince düzenlenecek etkinlikler ve kurulan stantların bölge ekonomisine de katkı sağlaması hedefleniyor. Yetkililer, tüm vatandaşları festival coşkusuna ortak olmaya davet etti.




