Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2026 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı’nın deniz safhası bugün Doğu Akdeniz’de başladı.
TATBİKAT DOĞU AKDENİZ'DE İCRA EDİLİYOR
Tatbikat, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti karasuları dışında, Türk Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde gerçekleştiriliyor.
İki ayrı senaryo üzerinden yürütülecek tatbikatta, arama-kurtarma unsurlarının koordinasyon kabiliyeti ve müdahale kapasitesi test ediliyor.
ÜST DÜZEY KATILIM
Tatbikatı Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Ahmet Kendir, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlker Görgülü ve Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı takip ediyor.
YABANCI GÖZLEMCİLER DE İZLİYOR
Azerbaycan, Pakistan, Libya, Gambiya, Zambiya, Ruanda, Sierra Leone ve Somali’den askeri ataşeler de tatbikata gözlemci olarak katılıyor.
Uluslararası katılımın yer aldığı tatbikat, bölgesel iş birliği ve arama-kurtarma alanındaki koordinasyonun geliştirilmesi açısından önem taşıyor.
BASIN MENSUPLARI TATBİKATI YAKINDAN TAKİP EDİYOR
Tatbikatı, TCSG Yaşam gemisinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti’nden çok sayıda basın mensubu da yerinde izliyor.
Caner Gönyeli-2026 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı'nın deniz safhasının gün boyunca devam etmesi bekleniyor.