Altın fiyatları, son günlerde yükseliş göstermesine rağmen Mart ayında yüzde 12 değer kaybederek 2008 Küresel Finansal Krizi’nden bu yana en kötü aylık performansını kaydetti.
FAİZ BEKLENTİLERİ ALTINI ETKİLEDİ
Yatırımcılar, küresel merkez bankalarının enflasyonu kontrol altına almak için faiz artırabileceğini düşünüyordu. Faizlerin yükselmesi ise faiz getirisi olmayan altın için olumsuz bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın enflasyon beklentileriyle ilgili açıklamalarının ardından faiz artışı beklentilerinin azalması piyasalarda dalgalanmaya neden oldu.
DİĞER KIYMETLİ METALLER YÜKSELDİ
Altın dışında gümüş, platin ve paladyum fiyatlarında ise yükseliş görüldü. Gümüş yüzde 7’nin üzerinde değer kazanırken, dolar endeksinde ise düşüş yaşandı.
Uzmanlar, Orta Doğu’daki gelişmeler, faiz politikaları ve küresel ekonomik verilerin altın fiyatları üzerinde belirleyici olmaya devam edeceğini belirtiyor.