LEFKOŞA’DA 500 HAPLA YAKALANAN BARİŞ AKÇİMEN’E 6 YIL HAPİS CEZASI
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, 500 adet extacy türü uyuşturucu hap ithal, alma ve tasarrufu suçlarından yargılanan Barış Akçimen’i 6 yıl hapse mahkûm etti.
Füsun Cemaller’in başkanlığında, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Gülay Uğur’dan oluşan heyetin kararını Yargıç Gülay Uğur okudu. Uğur, sanığın kendi ikrarı, olgular ve emareler doğrultusunda suçlu bulunarak mahkûm edildiğini açıkladı.
Yargıç Uğur, uyuşturucu suçları için yasaca öngörülen azami cezanın 15 yıl hapis olduğunu hatırlatarak, “Uyuşturucu suçlarının yaygınlaştığı, tedarik ve kullanımın kolaylaştığı bir dönemde caydırıcı cezalar verilmesi kaçınılmazdır” dedi.
Sanığın Adana’da bir satıcıyla temasa geçerek 66 bin TL karşılığında 500 adet hap satın aldığı ve bu hapların bir TIR’a gizlenerek ülkeye sokulduğu açıklandı. Akçimen’in hapları teslim aldıktan sonra 155 adedini 400 TL’den satarak ticari kazanç elde ettiği belirtildi.
Yargıç, sanığın ticari amaçla hareket ettiğinin altını çizerek bu durumun ağırlaştırıcı unsur olarak değerlendirildiğini, sanığın suçunu kabul etmesi, sabıkasız olması ve pişmanlığının ise hafifletici nedenler arasında görüldüğünü ifade etti.
Yargıç Uğur, “500 adet hap, birçok kişiyi zehirleyecek miktardadır. Bu nedenle hürriyeti bağlayıcı ceza dışında bir yaptırım uygulanması mümkün değildir” dedi.
Mahkeme tüm olguları değerlendirdikten sonra sanık Barış Akçimen’i 6 yıl hapis cezasına mahkûm etti.