KIBRIS

2024 bütçe oy çokluğuyla Meclis'ten geçti

2024 Merkezi Devlet Yönetimi Bütçesi'nde 78 milyar 717 milyon TL’lik gider, 71 milyar 932 milyon TL’lik de gelir öngörülüyor.

CTP Milletvekili Sami Özuslu, Maliye Bakanı Özdemir Berova, CTP Genel Başkanı Özdemir Berova söz aldı. Konuşmaların ardında oylama yapıldı ve Gelirler Bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Genel kurul daha sonra 2024 Mali Yılı Merkezi Devlet Yönetimi Bütçe Yasa Tasarısı'nı oyladı ve bütçe 27 kabul, 17 ret oyuyla meclisten geçti.

Suç Gelirlerinin Aklanması, Terörizm Finansmanın ve Kitle İmha Silahlarının Yaygınlaşmasının Finansmanının Önlenmesi Yasa Tasarısı" ele alınıp, oy birliğiyle kabul edildi.

Başbakan Ünal Üstel ve CTP Milletvekili Tufan Ehürman'ın teşekkür konuşmalarının ardından genel kurul bugünkü oturumunu tamamladı. 

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nun gelecek birleşimi 8 Ocak'ta yapılacak.

-Özuslu

Özuslu, kapılardaki geçişlerle ilgili de iki toplum liderleri arasında uzlaşı sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Aralık ayındaki ödeneklerin bilindiğini fakat

15 Kasım itibarıyla bunların hepsini ödedikten sonra bütçede 1 milyar 38 milyon para kalacağını söyleyenlerin bir ay sonra seneyi ekside kapatacaklarını açıkladığına işaret eden Erhürman, "Siz bir aylık hesabı bile yapamazsınız” dedi. Bir ayda hata yapanların bir senelik bütçeyi nasıl yaptığını soran Erhürman, “Bu nasıl hesaptır. Bakkal hesabı bile yoktur.” dedi.

u rakamların resmi başvurular olduğunu dile getiren Erhürman, bu rakamların konjonktürü ve ülkede yabancıların mal alma talebinin ne kadar arttığını gösterdiğini belirtti. Erhürman, bütçenin vatana millete hayırlı olması temennisinde bulunarak, bu bütçedeki rakamların doğru olmadığını ve gerekli güncellemelerin yapılmadığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Gelirler Bütçesi oyçokluğuyla kabul edildi. Genel kurul daha sonra 2024 Mali Yılı Merkezi Devlet Yönetimi Bütçe Yasası 27 kabul, 17 ret oyuyla kabul edildi.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu daha sonra Suç Gelirlerinin Aklanması, Terörizm Finansmanın ve Kitle İmha Silahlarının Yaygınlaşmasının Finansmanının Önlenmesi Yasa Tasarısı'nı ele almaya başladı ve oy birliğiyle yasa kabul edildi.

-Üstel

Konuşmaların ardından Başbakan Ünal Üstel söz alarak, 2024 Mali Yılı Merkezi Devlet Yönetimi Bütçe Yasa Tasarısı'nın hayırlı olmasını diledi. Tüm milletvekilleriyle bürokratlara ve Meclis çalışanlarına teşekkür eden Üstel, muhalefet milletvekillerinin yaptığı eleştiriler ve önerilerin dikkate alınacağını dile getirerek 2024 yılının, 2023'ten daha iyi olacağını kaydetti. Üstel, 2024 yılının halka ve ülkeye hayırlı olmasını dileyerek barış yılı olmasını temenni etti.

Meclis Başkanı Zorlu Töre de herkese teşekkür ederek, 2024 yılının hayırlı olmasını diledi.

Cumhuriyet Meclisi genel kurulu bugünkü çalışmalarını tamamladı.